background
logotype

Husulan Vintin historia tähän päivään

Husulan Vintti on ollut vanha navetta ja heinävintti. 1900­ luvun alussa rakennettu parsinavetta toimi alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan noin seitsemän vuosikymmenen ajan. Alakerrassa oli parhaillaan vajaat 20 eläinpaikkaa ja yläkerrassa heinävintin lisäksi kanala. Varsinaisen navetan toiminta loppui 1990­-luvun alussa, kun karja siirtyi uuteen navettaan. Navetta ehti viettää eläkepäiviään noin 20 vuotta, toimien varastotilana ja vanhojen autojen säilytyspaikkana.

Unelma tunnelmallisesta juhlatilasta syntyi vuonna 2012, kun omien häiden järjestäminen tuli ajankohtaiseksi. Loppiaisena 2013 alkoi navetan armoton remontointi. Urakka aloitettiin tyhjentämällä vintille kahdenkymmenen vuoden aikana kertyneet tavarat pois. Tämän jälkeen tiloja päästiin vasta purkamaan. Pelkästään vanhojen betonilattioiden purkamisessa meni useita viikkoja. Yläkerrassa vanha lautalattia purettiin pois uuden tieltä, lukuisten muiden purkutöiden lisäksi. Kun tarvittavat purkutyöt oli tehty, pääsi varsinainen remontti alkamaan. Koko rakennus mm. lämpöeristettiin ja alakertaan asennettiin lattialämmitys, sekä tehtiin wc-­tilat. Vanhat kattovasat hiottiin ja uutta lautaa ja paneelia maalattiin useiden kilometrien verran. Koko ajan mielessä oli selvä kuva valmiista lopputuloksesta; tilassa haluttiin säilyttää sen vanha henki, kuitenkin tuoden siihen mukaan uutta ja eleganttia tyyliä. Vajaa vuoden aherrus kantoi hedelmää; vuonna 2013 vanha navetta sai uuden elämän kunnostamisen myötä.

Tila onkin palvellut jo useammissa eri tilaisuuksissa monia juhlijoita. Vintillä on vietetty mm. häitä, syntymäpäiviä, ristiäisiä, rippijuhlia ja valmistujaisia, elokuvailtaa, sekä kokouksia. Tulevaisuuden haavemme on laajentaa alan palvelutarjontaa jatkuvasti.

Vuokraa sinäkin Husulan Vintti ja vietä elämäsi ihanat juhlat vanhan ajan hengessä!

rattaatauto

2021  Husulan Vintti - Maalaisromanttinen juhlatila, Vuolenkoski, Ylä-järvistentie 301, 19160 Vuolenkoski. Tel. +358 44 256 6526